У День Святого Миколая Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького влаштував свято для тих, хто його найбільше потребує.

Цій традиції вже 8 років, але війна внесла свої корективи: до дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування додалися студенти, чиї батьки загинули чи зникли безвісти у 2022 році, діти вимушено переміщених осіб, які знайшли прихисток в університетських гуртожитках. Загалом понад 150 осіб отримали солодкі дарунки від профспілкового комітету університету. Привітали також дітей викладачів і працівників.

Чудове різдвяне дійство підготували і провели Фабрика музичного мистецтва «Voices» — гурти «Junior», «Brio» та «Voices» під керівництвом Яни Боровик, Анни Прокопчук та їх ідейної натхненниці, проректорки з виховної та іміджевої діяльності Галини Гаврилюк.

А слова вітання всім адресували ректор Олександр Черевко та голова профспілкового комітету Ігор Погрібний.

За словами Галини Гаврилюк, зараз час робити добрі справи не лише Святому Миколаю, а й кожному з нас. Напередодні різдвяних свят понад 200 тисяч гривень зібрав колектив на гостинці для воїнів батальйону «Карпатська Січ». До дня університету придбали й передали автомобіль для військового підрозділу, в якому служить студент Олександр Дрибас. І це лише за останні 2 місяці, а колектив ЧНУ працює на перемогу з першого дня війни! На російсько-українській війні сьогодні воюють 20 студентів, 14 працівників та батьки 210 студентів. 12 випускників університету геройськи загинули, захищаючи Україну. Дякуючи Богу і цим людям, українці мають змогу працювати і навчатися. І звісно, радіти різдвяним святам.

— Сьогодні Миколай Чудотворець дарує всім маленькі та великі дива. Прийшов він і в Черкаський національний університет – до студентів-сиріт та до дітей переселенців, які знайшли прихисток у наших гуртожитках. Профспілковий комітет підготував солодкі подарунки, а фабрика музичного мистецтва «Voices» – різдвяну виставу «Коли янголи спускаються на землю». Дивлячись на наших артистів, на дитячі очі, які сяють від радості, ще раз упевнився: нас неможливо перемогти. Бо в нас є дух, сила, віра і майбутнє! А в наших ворогів-росіян нема нічого! Вітаю всіх зі Днем Святого Миколая! Слава Україні! — говорить ректор університету Олександр Черевко. А Фабрика музичного мистецтва «Voices» запрошує колектив університету на Різдвяну зустріч 28 грудня 2022 року! 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького
Джерело: cdu.edu.ua