27 лютого відбулося перше в 2019 році засідання профкому університету.

Насамперед, голова профкому Анатолій Стеценко повідомив про результати розширеного засідання президії Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки України, що відбулося 19 лютого 2019 р., і на якому були оприлюднені звіти за 2018 рік про організаційну роботу, виконання бюджету, про стан питань правового захисту та охорони праці.

Профком розглянув питання щодо формування посадових окладів деяких категорій працівників вищих закладів освіти. З метою встановлення міжкваліфікаційного співвідношення у розмірі оплати кваліфікованої і некваліфікованої праці працівників у сфері освіти, одноголосно підтримана пропозиція клопотати перед керівними органами профспілки про встановлення Кабінетом Міністрів України коефіцієнту диференціації посадових окладів працівникам 7-15 тарифних розрядів та керівних посад працівників 5 і 6 тарифних розрядів.

Члени профкому ухвалили також пропозицію звернутися до ректора з проханням винайти можливість додаткової оплати праці кураторів та тьюторів академічних груп.

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, профком прийняв рішення збільшити розміри грошових виплат на матеріально допомогу, в середньому, на 15%. Ухвалили задовольнити 27 письмових заяв членів профспілки на матеріальну допомогу, на що з профбюджету виділено 12 тис. грн.

Профком фінансово традиційно підтримав акцію «Первоцвіт», яка проводиться щороку навесні. Цьогоріч студентами і викладачами ННІ природничих наук та агротехнологій на охорону підсніжників з профбюджету виділено 2500,00 грн.

Розглянуто питання щодо святкування Міжнародного жіночого дня – «8 березня», на що заплановано витратити понад 10 тис. грн.

Залишити відповідь