25 лютого відбулася звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У роботі конференції брали участь ректор університету Черевко Олександр Володимирович, голова Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки Жалдак Ольга Дем’янівна, запрошені 22 особи членів профспілки, які активно долучалися до життя профспілкової організації, вносили пропозиції до вдосконалення її діяльності та 97 делегатів від навчально-наукових інститутів, факультетів та підрозділів університету.

Голова первинної профспілкової організації Стеценко Анатолій Іванович доповів про роботу профкому за 2015-2019 роки. Голова ревізійної комісії профкому Гривачевська Катерина Сергіївна прозвітувала про стан фінансової діяльності профспілкового комітету та виконання статутних напрямів роботи.

В обговоренні звітів взяли участь Черевко Олександр Володимирович – ректор університету, Жалдак Ольга Дем’янівна – голова Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки, Десятов Тимофій Михайлович – директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, Дударенко Ірина Станіславівна – старший викладач кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації, Яніна Леся Яківна – завідувачка гуртожитку № 4, Пархоменко Руслан Вікторович – студент 3-го курсу ННІ інформаційних та освітніх технологій. У всіх виступах висловлена подяка профкому за співпрацю, розуміння і підтримку.

Підкреслювалось, що за ці роки профспілка університету здійснювала не лише турботу про людину та захист її прав, а й стала більш професійною, динамічною. Доповідачі звітно-виборної конференції подали пропозиції щодо посилення профспілкою захисту прав працівників університету, ініціювали порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо відновлення санаторно-курортних путівок; наголошували на налагодженні діалогу між комісією у справах студентів, тісної співпраці із студентською радою та адміністрацією університету, пошуку компромісних шляхів щодо вирішення питань різного рівня складності.

Головою первинної профспілкової організації ЧНУ ім. Богдана Хмельницького на наступні 5 років обрано Стеценка Анатолія Івановича, професора кафедри спортивних дисциплін навчально-наукового інституту фізичної культи, спорту і здоров’я, заступником голови профкому – Ілюху Олександра Володимировича, старшого викладача кафедри біології, екології та агротехнологій навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук, заступником голови профкому у справах студентів – Пархоменка Руслана Вікторовича – студента 3-го курсу ННІ інформаційних та освітніх технологій. Новобраний склад профкому налічує 33 особи, які представляють всі підрозділи університету.

Герасімова Наталія Євгеніївна, доцент кафедри педагогіки і психології представила делегатам і запрошеним постанову конференції з урахуванням усіх критичних зауважень і пропозицій, яка була схвалена одноголосно в цілому.

Згідно з порядком денним звітно-виборної конференції було обрано ревізійну та мандатну комісії первинної профспілкової організації університету, делеговано представників на звітно-виборну конференцію Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Внесені зміни і доповнення до Положення про первинну профспілкову організацію Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (посилання на проєкт) та затверджено кошторис первинної профспілкової організації на 2020 рік.

Запрошуємо всіх спілчан до активної і плідної діяльності, які сприятимуть організації, утвердженню принципів діяльності профспілки та вирішенню соціально-економічних проблем працівників університету.

Оновлений склад профкому
Доповідь Стеценка А. І.

Залишити відповідь